12.4.05

Stanislav Gross odstoupí, tedy možná i to

Jak se nechal Stanislav Gross slyšet je ochotný odstoupit, ale zároveň jedním dechem si začíná dávat podmínky. Jak se ukazuje, chce se lidovcům, co nejvíce pomstít, a jejich takzvanou "zradu" (ač dle mého názoru se lidovci zachovali správně) jim to vrátit i s úroky.
Stanislav Gross přišel s myšlenkou proevropské vlády, kde by nezasedali nestraníci, ale lidé, kteří nejsou ve vedení stran. Myšlenka možná vzletná, nejpíše vypočítavá a má několik ale:

ALE číslo 1: Kde chce ČSSD najít mezi svými členy kvalitný ministry, když samotné jejich špičky (myslím tím vedoucí představitelé) kvalifikovaní nejsou. Proč by jejich řadoví členové měli být kvalitnější, kvalifikovanější, profesionálnější.
ALE číslo 2: Jan Kohout, navrhovaný Stanislavem Grossem na premiéra, je nezkušený. Je velmi pravděpodobné, že se stane další "loutkou" ve hře Stanislava Grosse, který defacto bude prostřednictvím Jana Kohouta vládnout dále. Jen nebude tak moc vidět. Jan Kohout totiž kromě kariérního diplomata "nic" jiného nedělal, určitě se v politických špinavých kličkách nevyzná tak bravůrně jako Stanislav Gross.
ALE číslo 3: Jakákoliv vláda, kde má být ministrem financí Michal Kraus, bude stát s prominutím za ..., no za nic. Tento člověk, je dle našeho názoru, demagogem (stále opakuje ohrané písničky) a jako by sám zobal Stanislavu Grossovi z ruky. Je jen dalším důkazem, že Stanislav Gross si chce ponechat rozhodující vliv i ve vládě, ve které nebude zasedat.

Sečteno a podtrženo, tato vláda a vládnoucí současné vedení ČSSD už svoje řeklo a nic nového od nich slyšet nebude. Perfektně zvládají balamucení veřejnosti prostřednictvím médií, napadání všech kolem sebe, kteří jim chcou kazit jejich "dobře udělanou práci" - vždyť všichni jsem přeci šampinony.

Pokud tedy neodejdou sami, což se stále více zdá jako nereálně, je na občanech, zda u voleb jim dají za vyčiněnou. Pokud lidé k volbám nepřijdou, nebo jim za vyčiněnou nedají - a to nechci strašit - tak tito politici převážně z řad ČSSD si asi zvyknout, že jim projde skoro všechno. A to už to v České republice bude vypadat opravdu jak na Ukrajině, před jejich revolucí.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home