31.3.05

Grosse financujeme v podstatě všichni

Podle toho, co se zjistilo, tak Stanislav Gross spolu s Karlem Kobesem založili nadační fond pro stavbu jídelny pro Studentský zdravotní ústav. Na stavbu jídelny jim přispívali tehdy státní firmy Agrofert, Třinecké železárny či Mostecká uhelná společnost. Jelikož tyto firmy patřily státu, jakoby jsme finančně pomáhali i my všichni, daňoví poplatníci. Stanislav Gross a Karel Kobes se podle zpráv nadačního fondu snažli "pouze" zajistit stravování pro 11% studentů s jinými stravovacími návyky. Bohužel ale Gross využil svého vlivu - peníze začaly na konto fondu přicházet 1 měsíc před tím, než se on stal ministrem vnitra. A jako člen vlády spolurozhodoval o privatizacích, na kterých měly tyto firmy zájem. Agrofert například následně získal Unipetrol. Firma Alta zase získala "za odměnu" od vlády ČSSD pověření k vymáhání části ruského dluhu vůči České republice. Alta z Ruska v rámci "vyrovnání" dováží i palivové články pro jaderné elektrárny.
Ve správní radě fondu seděli ještě další politici ČSSD – Zdeněk Škromach a Petra Buzková. To aby nezůstali zcela mimo.
Fond ale jídelnu postavil pro Studentský zdravotní ústav. A Gross s Kobesem jej chteli získat tak, že založili stejnojmennou organizaci, aby jej mohli převzít a sním i novou jídelnu.

Když se to sečte a podrthne Stanislav Gross a Karel Kobes postavili za peníze nás, daňových poplatníků jídelnu, kterou chtěli obratem získat pod své křídla - a stím jistě i zisky z jejího provozu.

Tak i takového máme premiéra Stanislava Grosse. Opravdu hanba.

Nunto dodat, ze se Grossovi a Kobesovi nakonec převzetí Studentského zdravotního ústavu nepovedlo, zastavilo jej město, které by tak o něj přišlo.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home