16.3.05

Jiří Paroubek není žádný ďábel

Jak se ukazuje je pan ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek taky pěkný andílek. Jak jsem se totiž dočetl má za sebou minulost ne zrovna vzorného politika i v rámci ČSSD.
Co o něm řekli jiní:
Miloš Zeman, předseda ČSSD, červen 1996: "Usnesení ústředního výboru, aby předseda Jiří Horák a řadoví členové Přemysl Janýr a Jiří Paroubek ze strany odešli, je jen výzva k opuštění strany. Jak se tito pánové rozhodnou, to je zcela jejich subjektivní věc. Nikdy nikdo z nás nenavrhoval vyloučení, právě proto, že nejsme bolševiská strana."
Těžko soudit, co pan Jiří Paroubek udělal, ale je jisté, že ani v jeho straně - ČSSD - ho už nechtěli. Jaký to má potom být ministr, kdy není ani dost dobrý pro ČSSD?


Jan Kasl, primátor Prahy, březen 1999: "Přesný propad koruny vůči euru je 1,95 konuny na euru. Na 2,6 miliardy to dělá 3,77 milionu euro, což je zhruba 141 miliónů kurun. Náměstek Paroubek měl radě předložit příslušný materiál, jehož součástí by bylo i zadání úkolu kompetentnímu úředníkovi, odpovědnost spočívá na něm."

Ukazuje se, že pan Paroubek neuměl zastávat svou funkci, neplnil své povinnosti. A tento člověk je nyní ministrem?


Jak Kasl, primátor Prahy, listopad 1999: Funkce ekonomického náměstka na radnici šest let neexistovala a přenechali jsme ji Jiřímu Paroubkovi z ČSSD. Snažil se na sebe strhnout hodně pravomocí, al enepovedlo se mu to."

Pan Paroubek chtěl flek, tak ho dostal. A jako by se mu špatně vedlo, ještě chtěl moc... no ještě chrochtat u toho koryta by asi chtěl...


Radovan Šteiner, předseda finanční komise města Prahy, říjen 2000: "Je nepochybné, že se chlubí cizím peřím, vystupuje velmi neskromně. V okamžiku, kdy on přišel na radnici, tak už bylo 95% práce uděláno. Podobně by šlo poukázat na další věci."

Chlubit se cizím peřím je blízké i jiným politikům, bohužel hlavně z řad ČSSD. Takže nicnového pod sluncem.


Pavel Dostál, ministr kultury, říjen 2000: "Nedovedu si představit, že bych dělal frakční činnost ČSSD po jeho boku. Jednak tanto pán není šálkem mého čaje, jednak, kde je Paroubek, tam nejde o ideály, ale o moc."

O Dostálovi si myslím také své (sdělím Vám záhy), ale když i on nemá Paroubka rád určitě na tom něco bude.


Markéta Reedová, pražská zastupitelka (ED). srpen 2004: "Jeho přechod na ministerstvo je dobrá zpráva pro Pražany, protože odchází člověk, který se podílí na stále vyšším zadlužování města. Ale na druhé straně je to špatné pro celou republiku."

Mám pocit, že až pan Paroubek zemře (ne že bych mu to přál), tak jeho smrtí budeme muset litovat peklo (nebo ráj?) neboť je tam bude otravovat Paroubek...

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home