6.3.05

Debakl Krause

Kdo dnes viděl pořad "Sedmička" na TV NOVA, kde proti sobě seděli Michal Kraus a Ivan Langr, musí uznat, že Michal Kraus dostal pěkně na frak. Měl jistě těžší pozici - musel odvádět pozornost od Grosse a plivat a útočit při tom na všechny kdo nejsou v ČSSD. Ale i přes zákeřnost jeho chování se mu to nepovedlo - je slabý řečník. A musím říct naštěstí je slabý řečník - protože rétorika, kterou si ČSSD na obranu Grosse připravila je velmi nebezpečná. Připadá mi jako špína za nehtama (a to bez urážky), jak tam vleze (i když je to polopravda) jde jen špatně odstranit.

Grossova slova o nutnosti poctivé práce, jíž odpracuje chyby jsou opravdu k smíchu. Oni snad mají z pokračování vlády takové finanční zisky, že se jim vyplatí "jít přez mrtvoly".

Ještě horší mi připadne útočení na prezidenta Václava Klause. Ten se dle mého názoru do případu Grossova skandálu málo angažuje, a ještě je napadán některými členy ČSSD. Jak mohou s čistým svědomím veřejně osočovat prezidenta s naddržování, když on se chová k ČSSD korektněji než k ODS.

Opravdu se nechám překvapit, kdy Gross a ČSSD pochopí, že tohle neustojí. Pokud Gross neodstoupí nebo ho ČSSD neodvolá asi bude potřeba opět vyjít do ulic. Ač se to nezdá Ukrajina nám asi bude přikladem. Občané (alespoň ti co ho již jako premiéra nechtějí) mu to budou muset dát dost nahlas znát. V době vystoupení občanů Ukrajiny proti zmanipulovaným volbám, jsem si říkal jak je to šílené, že u nás se to nemůže stát. A ejhle. Stanislav Gross mě hned přesvědčil o opaku.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home