18.3.05

Grossova popularita dosahuje bodu mrazu

Tak by se dala nazvat situace kolem popularity nynějšího premiéra Stanislava Grosse. Ty tam jsou časy z roku 2002, kdy jeho popularita byla na vrcholu - měl ji 80%. Postupně jeho obliba klesala, a nejvýrazněji v době kdy se stal premiérem (tedy druhá polovina roku 2004). Analytici říkají, že jeho postavení se zdálo být na vzestupu, vše ale zhatil Gross svým skandálem. Nyní je popularita Stanislava Grosse celých 18%.

Ano, to se domnívám je hlavní důvod proč jeho oblika tak rapidne klesla. A není se čemu divit. Dnes je už asi veřejným tajemstvím, že jeho blízká "rodinná" (jestli se to dá nazvat rodinná) známá provozuje a vlastní (vlastnictví se nicméně snaží zakrýt) nevěstinec. Jeho žena, Šárka Grossová, se jako v pohádce z číšnice v poslanecké kantýně stala druhou dámou ve státě, začla podnikat a vede se ji očividně dobře. Samozřejmě, že spojila síly se svou starou známou Libuší Barkovou - a tak se naskýtají otázky, co spolu vlastně tyto dvě ženy mají a jak dlouho se znají. Zvídavého člověka může napadnout jakou profesi dělala Šárka Grossová, když se znala s Libuší Barkovou? (provozovatelkou nevěstince Escade). Hamba pomyslet.
Dále je zde nejasný původ přes 1 milionu korun na koupi bytu Stanislav Grosse; dále pojistné podvody při povodních spáchané Libuší Barkovou. Jako hřeb večera poté na úvěr pro Šárku Grossovou ručila Libuše Barková svým domem, na který už jednu půjčku měla. Vědomě tedy lhala, když uvedla, že domem ještě neručí.
Když k tomu přičteme nehorázné výroky Stanislav Grosse, a výrok jeho manželky cituji: "v české republice se nedá podnikat", tak se zdá, že jen Stanislav Gross je letadlo a my všichni jsme hlupáci, co nechápou, že on to myslí upřímě.

Sečteno a podtrženo nelze se divit, že lidé (snad už definitivně) pochopili, co je Stanislav Gross zač. A on sám z tak nízké popularity vyvojí důsledky. Tedy pro něj to řekněme raději otevřeně - vyvodí důsledky a odstoupí. Třeba by se nám zase chtěl omlouvat a vymýšlet nějakou novu společenskou smlouvu a zavádět cenzuru (jak ostatně již nepřímo navrhl).

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home