2.4.05

Věková hranice má smysl. Důkazem je i Gross

Tak přesně takový nadpis má článek v Lidových novinách z Pátku 1.4.2005. Klinický psycholog a psychoterapeut Petr Moos se zde staví za názor pana prezidenta Klause - a sice, že pouze odborné znalosti "mladých" soudcovských adeptů pod 30 let, nejsou jediným předpokladem, proč by se měli soudci stát. Jistě je bez debat, že kromě vysoké školy a dalšího studia neměli žádnou životní zkušenost, pouze byli konzumenti, nic sami nevytvořili. Podle pana Moose právě jejich vystoupení spolu s předsedou soudcovské unie Jaromírem Jirsou, bylo důkazem o jejich nedozrálosti. Podle Petra Moose tedy president Klaus rozhodl správně a já s ním nemohu než souhlasit.

Co se týče premiéra Stanislav Grosse, on je pouze důkazem, že mládí a dravost nestačí. Gross skoro mizí a nezůstává po něm jediná myšlenka, pouze pachuť jeho skandálů, a podezřelého podnikání jeho maželky. Jsou prostě mladí a bouřliví. Jak se na nás asi dívají v zahraničí?

Náš komentář: Mnohokrát jsem se díval na Stanislava Grosse v televizi na mezinárodních setkáních s jinými premiéry, státníky. Myslím, že Stanislav Gross tam byl za úplného outsidera (česky: za druhořadého člena). Jednak ho znevýhodňuje fakt, že neumí ani jednu světovou řeč, a za druhé bohužel asi není intelektuálně tolik na výši, aby se mohl se světovými státníky bavit jako rovný s rovným.

Na konec si dovolím řečnickou otázku: Může si Česká republika (když je takovým šampionem, jak říká sám Stanislav Gross) dovolit ve svém čele člověka nezkušeného a nevzdělaného, který nás neumí v zahraničí důstojně reprezentovat?

Ač bych neměl odpovím: Dle mého názoru si do Česká republika dovolit nemůže. Již tak jsme malá země, a pokud nás reprezentuje neschopný, bezcharakterní "mladík", tak naše vážnost ve světě může pouze a jenom utrpět.

Zcela na konec malé uklidnění. Myslím, že i kdyby vláda Stanislava Grosse padla, a situace se jakkoliv řešila, naše země bude stále "špampionem". To pouze abych uklidnil lidi, které Stanislav Gross svým pádem straší. Myslím, že je postradatelný a naší zemi by jeho odchod pouze prospěl. Slovy Grosse "ať se to komu líbí nebo nelíbí"...

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home