16.4.05

ČSSD říká vládě ne

Po velmi těžkém jednání se zdálo, že ČSSD, KDU-CŠL a Unie svoje neshody vyřeší a jejich řešení bude i do jisté míry přijatelné. Nestalo se tak. Širší vedení ČSSD se postavilo na zadní a řeklo dohodě jasné NE. Toto ne mělo být asi potrestáním KDU-ČSL a Miroslava Kalouska za tu drzost, že řekli nahlas to, co si myslí celý národ (tedy krom členů ČSSD): A tedy, že Stanislav Gross je nevěrohodný politik, kterému je pletichaření a zákulisní dohody bližší než správa této země, je to člověk morálně a možná hlavně eticky i intelektuálně nevyzrálý (což sám dokazuje svými výroky a chováním).
Nestrannému pozorovateli by se mohlo zdát, že celé jednání o další koalici je mistrovky napsaným dramatem. Nyní po krizi (myšleno jako část dramatu) a peripetii už můžeme očekávat pouze katastrofu. Teď je otázka zda katastrofa ještě přijde, nebo už "v ní", díky nemalého přičinění Stanislava Grosse, Šárky Grossové a Libuše Barkové, již jsme.

Na internetu jsme našel tyto části dramatu, a opravdu se může zdát, že v ČSSD mají nějaké utajené, možná i talentované dramatiky. A nebo také umí hledat na internetu a řekli si, proč to neudělat "stylově" - proč něco řešit odstoupením, když můžeme zahrát divadlo a ještě docílit svého - prodáme Český telecom.

* části dramatu klasického:
1. expozice - první postavy
2. kolize - rozvoj děje, situace se zaplétají
3. krize - vrchol děje
4. peripetie - obrat v ději, spěje k závěru
5. katastrofa - závěr, vyřešení konfliktu

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home