16.2.05

ČT a poplatky

Aby se tady neomílal jen Gross, tak něco z jiného soudku.

Česká televize není schopná hospodařit úsporně. Jedna poslankyně za Unii Svobody (US-DEU) prý vyhrožuje, že pokud se nezvýší koncesionářské poplatky, bude dělat problémy vládě, koalici a vůbec všem.

Za prvné bych řekl, že ona se stejně do parlamentu už nedostane, Unie je už těď mrtvá strana, vlastně byla už od samého počátku. Bohužel, protože nějaká taková je taky potřeba. Nelze ji však stavět na osobách jako je pan Ruml nebo KÜHNL, pan Pilip. Bohužel, a to se stalo.

Když se k tomu přidá i taková nejednotnost, hloupost skončí to tam, kde je to dnes. Nevím, co jiného než mamon a touha po penězích, moci vedla tuto stranu do koalize se socialisty a KDU - ty radši nekomentovat...

Ale zpět ke zvýšení poplatků za televizi. Televize nedokáže zeštíhlet, má více zaměstnanců než by musel mít, a MY všichni tohle musíme platit? Ptám se proč? Taková Nova má zaměstnanců 10x nebo vícekrát méně a dělá mnohem více humbuku a má i lepší výsledky. Jistě ČT by měla podporovat i kulturu (což Nova nedělá), ale i tak mi přijde nemyslitelné, že z těch miliard, co se vyberou na koncesích za TV + něčem, co ČT vydělá na reklamách, jim nic nezbyde a ještě mají málo.

V Anglii BBC (také veřejnoprávní televize) musí dělat velké škrty, propouštět, prostě musí se stát ziskouvou. Jen nevím, nevím, kdy na něco podobného přijde vedení ČT, nebo naše vláda, poslanci.

Neustálé zvyšování poplatků nevyřeší zásadní problém - zbytečné plýtvání s penězi v české televizi. Dá se říci, čím více peněz ČT dostane, tím jich více utratí.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home