22.4.05

Jiří Paroubek se cití ohrožen

Občan-politik Jiří Paroubek se dozajista cítí ohrožen. Asi jedině proto "prská" ještě dřív, než je napaden. Místopředseda ČSSD a ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek si totiž myslí, že média se chovala ostudně v aféře premiéra Stanislava Grosse a napříště tomu již chce zabránit. Proč??!

Nabízí se pouze jediná odpověď, tedy vlastně možná dvě.
1./ Sám Jiří Paroubek má ve své minulosti jistý problém, a chce se dopředu pojistit, že se to "neprovalí" tak, jak se to stalo v případě Stanislava Grosse.
2./ Nebo patří k těm ze sociální demokracie (ČSSD), kteří se nyní jako "parta kočičí pracky" za každou cenu snaží médiím a novinám pomstít, za tu drzost, že si dovolili o premiérovi Stanislavu Grossovi říci / napsat pravdu. Patří mezi ně i Pavel Dostál (i když se vou nemocí vyvolává sympatie), Petra Buzková (Miloš Zeman měl asi pravdu, co o ní napsal..;), a Michal Kraus (který se mi někdy zdá, jako smyslů zbavený).

Domnívám se, že si tímto připravují půdu pro zavedení (do jisté míry) cenzury. Prostě chtějí mít vliv na to co se o nich bude psát. Tak aby případné nežádoucí informace, byly soudně, finančně, či jinak postižitelné. To si poté jistě každý novinář 2x rozmyslí, jestli mu stojí "za to" napsat pravdu třeba o Jiřím Paroubkovi, když poté příjde o práci, nebo mu bude snížen plat.

Nemohu si pomoci, ale jasně mi to připomíná praktiky naší předlistopadové garnitury: tedy komunistů a jelikož nechci být příliš "tvrdý" nepřirovnávám je k německým národním socialistům. I když i zde by se mohly najít podoby. Postupně, ale jistě šířit strach a potlačovat ty, co říkají něco, "pro vládnoucí stranu (ČSSD)", nepříjemného.

Na konec nutno podotknout, že občan-politik (pan Paroubek) by si měl na zájem médií o svou osobu zvyknout. A pokud toho není schopen, do politiky by vůbec neměl chodit.

Nakonec: Zajímá vůbec někoho co si myslí občané-občané. Očividně občana-politika Jiřího Paroubka to moc nezajíma. A nebo spíš chce občany-občany převychovat, dle obrazu svého.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home