19.9.05

Už ani hajlování nevadí?

Naše policie se opět jednou předvedla. Na asi největším srazu neonacistů z celé Evropy, v Křtěticích na Strakonicku nechali policisté v sobotu tyto mladíky či osoby hajlovat a nezasáhli. Je to již několikáty případ, kdy si naše ozbrojené, policejní složky nedokáží sjednat pořádek.
Nechci pouze je jen na policisty nadávat, ale mám pocit, že při takovýchto akcích by, po uvážení, měli zasahovat mnohem tvrději a to i za použití donucovacích prostředků, dle toho jak budou účastníci ochotni plnit jejich nařízení.
Sám samozřejmě nemám velké zkušenosti s policií, bohudík, nepatřím mezi problémové občany. Ale pokud se již naskytl problém s parkováním, a podotýkám, že mám zakoupenou parkovací kartu pro rezidenty, tak u policistů nebyl ani stín pochopení, či nadhledu a postupovali nekompromisně.
Otázka je tedy nasnadě: "Proč vůči osobám propagujícím a rozšiřujícím rasovou diskriminaci, nesnášenlivost a případně i mnohem větší věci, proč vůči osobám hlásícím se k fašistickému odkazu nebo myšlenkám, nebylo adekvátně (tedy okamžitě po zjištění) zasaženo?" Vůči špatnému parkování zasáhneme s maximální "razancí" (a to prosím jsem byl donucen zaparkovat na špatním místě jinými řidiči, ktečí stáli na místěch právě vyhražených pro rezidenty, tedy i pro mne) ale hajlování (však v davu je síla) nezasáhnem?
Ano, není to nic než velká prohra policie (ani se nezachovali jako chlapi) ale hlavně prohra celé naší nejspíše "pře-humanizované" společnosti. Prostě vůči jistým osobám, se nelze chovat tak jako k těm ostatním. Pokud se totiž jistí lidé otevřeně hlásí k rasizmu a hajlují, mám za to, že policie by tomuto měla zasáhnout. A aby nedošlo řekněmě ke zbytečným poraněním a ztrátám na straně policie (principielně policisty považuji za občany správné) nebál bych se alespoň zde doporučit použití i "ostřejších" donucovacích prostředků, jako jsem střelné zbraně. Možná je to příliš silné, ale vůči agresivním jedincům, kteří nemají úctu k žádným autoritám a vůbec nerespektují právní řád a zákony naší republiky, se asi jinak chovat nelze.

Informace k tomuto případu najdete i na lidovkách zde: Policie přihlížela hajlování

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home