17.7.05

4 věřící muslimové

Ano, přesně čtyři z atentátníků bombových útoků v Londýně byli britští občané. Byli to brité pákistánského původu, kteří se ALE již narodili a žili ve Velké Británii. Byli to lidé vzdělaní, "normální" jak o nich mluvilo jejich okolí, ničím se nelišili, nebyli ani extrémisty ani nešířili nebo pěstovali nenávist. A přesto udělali, co udělali.

Stejně tak, když se podíváme na profily atentátníků z islámských zemí jsou zde stále podobné znaky. Jsou to lidé spíše z lépe situovaných rodin - ne tedy z chudých poměrů. Jsou to lidé vzdělaní, a velmi často jsou to lidé vystudovaní právě na Západě. Jsou to lidé, kteří "přičichli" i k naší západní kultuře. A to je možná ještě více naplnilo nenávistí, protože jiný rozumný důvovod jejich jednání (vraždění) lze asi jen těžko nalézt.

Spící antentátníci v západních zemích jsou často uvedeni na "pravou cestu" imány, muslimskými duchovními, kteří je na západě navštíví. Nechci tedy generalizovat, ale čistě hypoteticky, je každý muslim potencionálním atentátníkem. Respektive nikdo neví, kdy se "to" v něm zvrtne.

Na konec bych si dovolil malou statistiku: 30% obyvatel Londýna jsou přistěhovalci z Afriky a muslimských zemí. Nutno dodat, že Afričtí přistěhovalci se údajně asimilují dobře, a pokud vím, žádné atentány zatím neuskutečnili. Dále odhadem žije v Evropě minimálně 15-20 milionů muslimů (zejména Velká Británie, Franci, Německo). Pokud by jen 1/2 promile z nich byli radikálové máme proti sobě pěknou armádu. Je tu jen problém, nevíme kteří z nich to jsou ti vrazi a atentátníci.

Řešení je dle mého názoru zatím pouze jedno. Důsledná a přísná azylová politika v rámci celé Evropské unie! Přesněji zcela zastavit příchod dalších muslimů. Bohužel jinak než odmítat i ty "hodné" nelze. Pokud totiž pustí muslima ve Francii, on poté může volně cestovat po celé Evropě.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home