16.7.05

Zhoubný multikulturalismus a islámský fundamentalismus

Toto není mnou napsaný nadpis, i když bych to asi napsal velmi podobně. Narazil jsem na článek nazvaný právě: "Zhoubný multikulturalismus a islámský fundamentalismus"

Dovolím si malé ale velmi sugestivní citáty:
Základním problémem je to, že na rozdíl od drtivé většiny všech terorismů chce ten islámský jedno jediné – zničit západní civilizaci za každou cenu, bez ohledů, bez podmínek, bez kompromisů. Na rozdíl třeba od IRA, ETA, či EOKA které kladly, či kladou ultimativní požadavky a k prosazení možná relevantních cílů a požadavků sáhly nebo sahají k neakceptovatelným metodám, představuje islámský fundamentalismus hrozbu, se kterou se dohodnout nedá, ona se ani dohodnout nechce a jediné o co jí jde je, jak jsem již poznamenal, zničit nás.
Pokud se západní civilizace chce terorismu účinně bránit, nestačí letecké operace, pozemní útoky a údery elitních jednotek v horách tisíce kilometrů daleko. Je potřeba si udělat pořádek hlavně doma. Za prvé by mělo dojít ke zpřísnění současné příliš liberální imigrační politiky a opuštění konceptu umělého multikulturalismu. Říkám záměrně „umělého“, neboť zde očividně došlo ke zprofanování termínu.

Řešení !! :
Řešení je tedy nasnadě. Evropa bude muset ustoupit od přílišné otevřenosti vůči přistěhovalcům a jednotlivé státy důsledně vyžadovat dodržování místních společenských pravidel. Také bude nutné přehodnotit různé „evropské“ zákony, normy a „charty lidských práv“, které jsou s podobnými extremisty až příliš soucitné. Pokud chceme proti terorismu účinně bojovat, musíme procitnout z iluze multikulturalismu. Tolerance končí tam, kde začíná bezpečnost.
Vřele doporučuji přečíst celý článek ("Zhoubný multikulturalismus a islámský fundamentalismus")na adrese: http://eu.eportal.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=370

1 Komentář:

Blogger Tomáš Samek říká...

Českou diskusi o multikulturalismu analyzuje článek Umíme se domluvit? na adrese http://www.blisty.cz/2007/4/16/art33865.html

9:21 odp.  

Okomentovat

<< Home