18.6.05

Naše mosty jsou v dezolátním stavu

Revizní technici již nějakou dobu bijí na poplach. Stav našich mostů je velmi špatný. Na jejich opravu jde pouze zlomek, alespoň minimální částky. Místo aby se peníze použily na místě, kde jsou opravdu potřeba utrácejí se jinde.
Přesněji se utratilo 20 miliard Korun za další vraky (omlouvám se za toto přehnané přirovnání), a to za Gripeny. Hned po příletu první várky (z níž jeden kus ani nedokázal přiletět) se ukazují další a další technické problémy. Nebylo lepší použít těchto 20 miliard například na opravu mostů? Rusové nás jistě hned tak nepřepadnou, a i tak by nás těchto pár nadzvukových strojů neochránilo. A námitka, že potřebujeme mít zkušené piloty - vždyť i američané říkají, že našel bojová letadla L159 mají ovládání jako jejich F18 nebo F15. Takže o žádném zanedbání výuky pilotů by také řeč být neměla.
Otázka je pro koho byl nákup Gripenů nejvýhodnější. Pro nás, občany, nebo pro naše vládní strany - ČSSD, Unii svobody? KDU-ČSL (lidovce) jsem si dovolil vynechat, protože co se pamatuji nijak výrazně se v koupi Gripenů nengažovali.
Myslím, že odpověď je na snadě: pro ČSSD a Unii svobody.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home