3.6.05

Chceme vůbec Turecko v EU?

I výsledky referend, které měly schválit "Evropskou ústavu" ve Francii a Nizozemí opět potvrdili, že stávající "občané" evropské unie si nejsou zcela jisti, zda chtějí Turecko vidět mezi členy EU. Například na stanici BBC, ale i v českém rozhlase bylo v různých analýzách zhodnoceno, že voliči v Nizozemí jasně odmítli Evropskou ústavu i z důvodu strachu před členstvím Turecka v EU.
Co se tedy děje? Rozhodují snad evropští politici v rosporu s přáními a tužbami občanů jednotlivých zemí Evropské unie? Vypadá to tak a je to i dost dobře možné. Zdá se jako by politici ve jménu exhaltované humanity chtěli rozhodovat i za občany, a v jejich jménu i bez jakéhokoliv mandátu. Zaslouží si vůbec Turkové takové výhody?

Rozhodnětě o tom sami.

Na stánce "Hlas pro Evropu", se můžete pomocí petice vyjádřit k tomu, zda si nepřejete Turecko vidět mezi členy Evropské unie. Za pomocí hesla "Buďme tolerantní, ne naivní!" zde můžete podepsat dokument, který hlásá:
Proč?
Turecko pro nás představuje…
* NEDODRŽOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV,
* ZEJMÉNA ROVNOPRÁVNOSTI ŽEN A MUŽŮ!
* KORUPCI NA RŮZNÝCH ÚROVNÍCH SPOLEČNOSTI!
* HLUBOKÉ KULTURNÍ, POLITICKÉ, SOCIÁLNÍ A EKONOMICKÉ ODLIŠNOSTI!
* NEDOSTATEK SVOBODY VYZNÁNÍ!

http://www.voiceforeurope.org/index.php?lang=CZE

Osobně musím říct, že jsem proti přijetí Turecka. Jistě mohu být z lecčehos obviněn, ale jedno mi nikdo nemůže upřít. Mám právo na svůj názor a jako plnoprávný občan ho mohu i prosazovat. Jistě ve svém městě znáte nějaké ty cizince. Sám mám zkušenosti s tureckou menšinou v Německu. A musím říct, že takovouto apokalypsu v naší České zemi vidět nechci. V německu vznikají celé čtvrti a snad pomalu i města, kde jsou lidé, kteří skoro neumí německy. Proč taky. Z původní turecké menšiny se díky velkému nárůstu těchto občanů stává pevná součást státu. S tím jak tato menšina roste v absolutních číslech i v relativním poměru k většině (rozdíl se zmenšuje) vznikají problémy. Původní "podřadné" práce, které byli Turci ochotni vykonávat, se jim již nezamluvají. A výsledek. V Německu je řádově několik miliónů Turků, kteří "podřadnou" práci již dělat nechtějí, ale zpět do Turecka již také nepůjdou. A po původním útlumu své kultury si stále hlasitěji chtějí prosadit svou kulturu. Stavějí mešity, mají své turecké školy, čtvrti atd. atd.... Problém s obsazením "méně žádaných" zaměstnáních je stále aktuální ale je zde navíc již velká menšina, která se chce prosazovat.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home