14.7.05

Islámské centrum - to snad není možné

Krátce po bombových atentátech v Londýně jsem poslouchal Český rozhlas 1 - Radio Žurnál, kdy právě běžel jistý pořad, kde se rozebíral nejen tento bombový útok. Jako host byl pozván ředitel islámského (nejspíše jím je Vladimír Sáňka) centra v Praze. Jméno tohoto pána jsem pohužel nezychytil, ani název pořadu. Co však upoutalo mou pozornost je následující.
Tento ředitel islámského centra říkal, že toto centrum má pomáhat nám (třeba čechům) pochopit islám a posláním islámského centra je snažit se nám islám a jeho kulturu přiblížit. Budiž. Co ale snad ani není možné, je co řekl tento ředitel poté. Na otázku co si myslí o bombových atentách v Londýně řekl, (citát není doslovný)
"že to chápe, že to je prostě reakce islámského světa. Stějne jako útoky na Washington (Obchodní centrum - Dvojčata) byl více méně pouze reakcí." Poté se ho moderátorka zeptala, jak útoky vnímá on. Odpověděl, že jako jakousi oprávněnou reakci. Poté se jej zeptala, zda myslí vážně, že teroristické útoky jsou oprávněné. On řekl něco ne smyslu, že v tomto případě se o tom dá hovořit. Až na další (opakovanou otázku) zda útoky považuje za oprávněné řekl, že to není správné řešení (nebo něco v tomto smyslu).

Toto je opravdu do nebe (ale do křesťanského nebe) volající chování. Zajímalo by mne, co taková osoba vůbec v České republice dělá. Ta měla být okamžitě vyhoštěna, ne-li zavřena. Vždyť to bylo veřejné vystoupení a není to daleko od schvalování atentátů a terorismu. Tento člověk by měl být za toto popotahován, a již nikdy by neměl mít tu možnost své názory šířit veřejně. Co více, já bych požadoval jeho okamžitou deportaci a zákaz vstupu na naše území.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home