20.2.05

Dostál: zpřísníme tiskový zákon

Pan ministr Pacel Dostál, se asi ve svém blouznění vrátil do dob dávno minulých (myslím tím do komunizmu). Jak jsem se dnes dozvěděl v pořadu "Sedmička" TV NOVA, navrh při vypuknutí aféry kolem Grossova bytu zpřísnit tiskový zákon.

On si totiž myslím, že novináři si dovolili příliš, když na premiéra vytáhli jeho vlastní špínu. Tak jestli toto není zakládá na nějaký policejní stát, tak už nevím co jiného. Jistě, změny v zákoně nejsou tak strašné, a pan Dostál je jistě vždy nějak "chytře" vysvětlí. Ale i to, že výroky novináře budou snázeji žalovatelné vytváří právě na novináře nemístný tlak. A takový novinář si řekne, co bych psal o Grossovi, ještě mě zažaluje a budu muset zaplatit odškodné, vyhodí mne z práce a kdo ví jestli mne nezavřou - to radši nic o jeho bytu nenapíšu. A to přece není v zájmu ani žádného z našich občanů (tedy asi kromě Dostála, Grosse, ČSSD)

Ještě více pobuřující, je že s touto změnou přišli právě ve stejné chvíli (asi to je jakási msta novinářů), kdy se vyšly najevo Grossovy problémy s bytem.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home