17.2.05

Špidlovy patálie pokračují

Tak problémy s nyní již "úředníkem" panem Špidlou pokračují. Ještě než nastoupil do úřadu komisaře Evropské komise (EK) slíbil, že do půl roku bude umět aktivně používat anličtinu.

Bohužel se tak nestalo. Novinář iDnes se snažil s ním natočit rozhovor, ale mluvčí komisaře Špidly, Katarina von Schnurbein mu jasně řekla, že rozhovor, ani poslání otázek emailem není možné, protože komisař Špidla mu nebude umět odpověďět.

Špidla se dle iDnes soustředí hlavně na francouzštinu, která je prý v jeho oboru důležitější. Sám to ale v přímé otázce popírá.

Francouzština sice byla diplomatický jazyk tak předminulého století, ale dnes je to již spíše přežitek, a musím než říci, že mne velmocenské komplexy Francie nezajímají. Jasně světovým dorozumívácím jazykem je angličtina. A pokud ji "náš" komisař EK nezvládá je to trapas.

A je to bohužel ne jen trapas Špidly ale i "nás" všech, jelikož byl navržen naší zemí.

Takový komisař by měl buď okamitě odstoupit, ale si za své peníze zaplatit intenzivní kurz angličtiny, třeba na Maltě. Nechápu, proč se musel vyměňovat "zaběhnutý" profesionál Telička, za nevýrazného, amatéra Špidlu.

0 Komentář:

Okomentovat

<< Home